Új edzőközpontot avattak Székesfehérváron

Új edzőközpontot avattak Székesfehérváron

Felavatták a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének új edzőközpontját Székesfehérváron. A csarnok egy négycsillagos szálloda szomszédságában épült fel, ahol a sportolóknak biztosítható a szállás, az étkezés és az egészségügyi ellátás is. Az edzőközpont tao-támogatásból valósulhatott meg.

„Körülbelül olyan 3-400 az, aki a klubban kosarazik, és ennél jóval többen, akik akár az iskolákban, már az óvodában elkezdve ezt a szép játékot, vagy akár lenn a grundon, és hát nyilván belőlük lesz remélhetőleg az egészséges felnőtt ember, aki szeret mozogni, sportolni” – jelentette ki Cser-Palkovics András polgármester.

Az igazolt kosárlabdázók száma 24 ezerről 54 ezerre nőtt az elmúlt néhány évben Magyarországon. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke növelné a magyar bajnokságban a magyar játékosok arányát.

„Ha nem minőség lesz ebben a minőségi csarnokban, ha nem minőség lesz a magyar sportban, a magyar kosárlabdában, akkor ezek a fejlesztések persze jól fogják szolgálni a tömegsportot, a szabadidősportot, iskolai testnevelést, de nem fognak tudni segíteni a magyar élsportban. Ezért az edzőképzésben, a kiválasztásban, a klubok működtetésében van még rengeteg dolgunk” – hangsúlyozta Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke.

A szövetség évi 7 milliárd forintból gazdálkodik, a pénz harmada megy létesítmények fejlesztésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »