Új börtön építését hagyta jóvá a kormány

POZSONY. A kormány megszavazta az új börtön megépítésére vonatkozó javaslatot, tájékoztatott Lucia Žitňanská (Most-Híd)igazságügyi miniszter. A kormány 1,08 millió eurót hagyott jóvá a Rimaszombati járásnak a különböző fejlesztési tervek megvalósítása érdekében.

  

Némileg enyhíthet majd a szlovákiai börtönök túlzsúfoltságán a Rimaszombatban felépülő férfi börtön, amely kapcsán 300-400 új munkahellyel lehet majd számolni, amivel a kabinet a régiót támogatja.

A Sabová városrészben felépülő intézet tervezett 832 helye közül 720 majd a börtönbüntetés szokásos végrehajtására szolgál, 36 hely pedig az ún. nyitott részleg képezi. A börtönben az őrzés maximális szintjével kapcsolatos legszigorúbb kritériumokat biztosítják, ezért az életfogytiglan tartó büntetések teljesítésére is megfelelő lesz. A térség kiválasztását az indokolta, hogy Közép- és Kelet-Szlovákia déli részén hiányzik az efféle kapacitás.

A hétfői ülés lesz az első abból a 15 kihelyezett kormányülésből, amelyek megtartását Robert Fico (Smer-SD) kormányfő korábban jelezte. Ezeken a tanácskozásokon majd az ország legkevésbé fejlett régióit érintő cselekvési tervekkel foglalkoznak – tájékoztat a TASR hírügynökség.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »