Új bölcsõde épül Kolozsváron

16 hónapon belül új bölcsőde létesül Kolozsváron, a Dónát utca 238. szám alatt. Kolozsvár önkormányzata a szeptember 5-i rendes tanácsülésén szavaz arról a határozattervezetről, amely alapján megnöveli a befektetés eredeti összegét.

A bölcsődeépítési projekt 2014-ben kezdődött, azonban a projekt kivitelezésével megbízott SC Gentilia Construct építőcég csődeljárás alá került, az építkezés leállt, így a szerződést idén februárban felbontotta a céggel az önkormányzat. 2014 óta a beruházáshoz szükséges összeg 3,8 millió lejről 4,11 millió lejre nőtt, erről a költségvetési kiegészítésről szavaz kedden a városi tanácsosi testület. A projekt kivitelezésével a SC Canion Impex építőcéget bízta meg az önkormányzat.

Hírdetés

A bölcsődeépítés a Regionális Fejlesztési Minisztérium Országos Helyi Fejlesztési Programja révén valósul meg. Az ingatlan négy játszószobát, négy hálót, mellékhelyiségeket, három élelmiszertároló helyiséget, mosodát, öltözőt, egészségügyi kabinetet és egy dísztermet foglal majd magába. Az új intézmény 80 kisgyerek fogadására lesz alkalmas. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »