Új, bentlakásos középiskolai hálózattal zárkóztatnák fel a cigányokat – ez a Jobbik régóta hangoztatott elképzelése volt

Új, bentlakásos középiskolai hálózattal zárkóztatnák fel a cigányokat, hogy a cigányságot a munkaerőhiánnyal küzdő mezőgazdaság felé tereljék – ez derül ki egy, a HVG birtokába jutott munkaanyagból. A realitás a koncepciót kidolgozó romaügyi szakértő szerint az, hogy a cigány fiatalok jelenleg – képességeik és tudásuk miatt – leginkább a szakképzésben tanulnak tovább, ám sokan hamar otthagyják ezt az iskolát is.

Forgács István azt mondja, a társadalmi felzárkózáshoz – gazdasági szempontból – mindenképpen szükséges lenne a szakmaszerzés.

Hírdetés

“Az agrárium kérdése ebben a helyzetben nem feltétlenül jelenti azt, hogy őket terelnénk ebbe az irányba. Viszont nagyon sok, nagyon hátrányos helyzetű térségben jelen pillanatban az ipari termelés nem olyan mértékű, hogy abban százak, ezrek tudjanak azonnal elhelyezkedni. Ellenben az agrárium az érdemi felszívó hatással bírna.” – tette hozzá Forgács István romaügyi szakértő.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »