Új babaszállító kocsikat kapott a dunaszerdahelyi kórház

Új babaszállító kocsikat kapott a dunaszerdahelyi kórház

Tegnap újszülöttszállító kocsikat kapott a kórház.

Egy autókereskedő cég jóvoltából négy Hyundai babaszállító került a karácsonyfa alá. 

Marek Kopča, a márka marketingmenedzsere elmondta, négy éve indították el a programot, amelynek keretében babaszállító kocsikat adományoznak a kórházaknak. 
 

Egy kórházban azt látták, hogy kibélelt bevásárlókocsikban hordják kivizsgálásokra a kicsiket. 
 

„Úgy gondoltuk, ez máshogy is működhet. A dunaszerdahelyi kórház a tizenhetedik megajándékozott intézmény. A Ix1 típusú kocsi a családok első Hyundai járműve” – folytatta Kopča. A kerületi intézmények után idén a regionális kereskedéseket is megszólították, akik javaslatot tehettek arra, mely kórházba kerüljön az adomány. Béhr Beatrix, a dunaszerdahelyi Béhr&Béhr társtulajdonosa közölte, a szalon a dunaszerdahelyi kórházat javasolta. Az állítható kocsik egészségügyi segédeszközök, amelyek megfelelnek az egészségügyi és biztonsági előírásoknak. Bock Szilvia, a kórház igazgatója kiemelte, külön öröm számukra, hogy a helyi vállalakozók is segítik a kórházat. „Van már néhány ilyen babahordozónk, de azok nem mozgatható ágyak, és vannak olyan babák, akik számára nem megfelelő a fixált pozíció. Ezek a kocsik hasonlítanak a meglévőkhöz, de sokkal hasznosabbak, egyszerűbben használhatók és biztonságosak” – mondta Rajzák Edit, az újszülöttosztály főorvosa 

A Svet zdravia dunaszerdahelyi kórházában évente körülbelül ezerszáz gyerek születik. Az új kocsiknak köszönhetően biztonságosabban szállíthatják a kicsiket. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »