Ügyészség: feltehetően bérgyilkos ölte meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát

Ügyészség: feltehetően bérgyilkos ölte meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát

A rendelkezésre álló információk alapján úgy tűnik, hogy egy bérgyilkos követte el a nagymácsédi kettős gyilkosságot – tudatta a Speciális Ügyészség név nélkül nyilatkozó ügyésze.

Az ügyészség érzékeli a társadalmi nyomást, ezért nyiltakozatban ismertették azokat az információkat, melyeket nyilvánosságra lehet hozni .

Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát febrár 21-én ölték meg, az ügyészség nagyjából 5 perces pontossággal megállapította a halál időpontját, ill. a feltételezett gyilkos mozgását is dokumentálták

Az áldozatokat rövid csövű, 9 mm-es pisztollyal ölték meg, Martina Kušnírovával egy fejlövés, Ján Kuciakkal két mellkasi lövés végzett. Nem találtak dulakodásra utaló nyomokat és feltehetően nem tűnt el semmi – ez mind arra utal, hogy bérgyilkos végzett a fiatalokkal.

Az egymilliós nyomravezetői díjra több tíz bejelentés érkezett, nem mind komoly, de mindet vizsgálják.

Nagyjából 200 tanút hallgattak ki az üggyel kapcsolatban, melyen 10 nyomozó, 50 operatív dolgozó, 6 analitikus és egy külföldi rendőrökből álló csoport is dolgozik.

A szlovák rendőrség több külföldi egységgel dolgozik együtt. Az olasz rendőrökon kívül az Europol is segít.

Mikor a rendőrök kiértek a helyszínre, azonnal hívták a tűzoltókat és a mentősöket, mivel azt hitték gázmérgezés történt – a női test pozíciójából erre is lehetett következtetni.

Az ügyészség hangsúlyozza, hogy az ilyen súlyos bűncselekményeknék az információk visszatartása a közvélemény előtt fontos eleme az ügyészség munkájának. Az információk kiszivárgása esetén ugyanis az elkövető a bíróság előtt hivatkozhat arra, hogy az ellene valló tanúk csak a médiából szerezték az értesüléseiket. (TASR, SITA, dennikn)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »