Ugye, ilyen esetben a megértőnek kell lenni – nehezen megy a szegínynek a felzárkózás

A 18 éves vádlott 2015. március 24-én, 19 óra körüli időben Bácsbokodon megfigyelte az utcán a gyermekét babakocsiban toló sértettet. A “fiatalember” egy útszéli bokorban elbújt, majd a sértett háta mögé lépett. Bal kezével a száját befogva átkarolta és leszorította a nőt – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Magyar Menedék - Badiny

Úgy akarta a pénzét, értékeit elvenni, hogy eközben a jobb kezével átkutatta a sértett zsebeit. A megtámadott nő segítségért kiáltott, sikoltozott, majd azt kiáltotta: „rendőr vagyok, és tudom, ki vagy!”. A vádlott e kiáltást meghallva elengedte az anyát és elszaladt, így nem tudta megszerezni a sértett értékeit. A támadás alatt a nő nem sérült meg.

A vádlottnak nem ez volt az egyetlen ügye, hiszen még tavaly karácsonykor lopásokat is elkövetett: a kapu benyomásával behatolt egy bácsbokodi lakóházba és onnan műszaki cikkeket, ékszereket, egyéb tárgyakat és élelmiszereket lopott két sértettől több mint 160 ezer forint értékben. A kár azóta sem térült meg.

Ezután a vádlott egy másik bácsbokodi lakóházhoz ment és itt is a nagykapu betörésével akart bemenni a házba. A vaskeretes, osztott dróthálós bejárat üvegét sikerült betörnie, de a drótháló ellenállt, benntartotta az üveget, így a tolvaj nem jutott be a házba. A betörés miatt a villanyóra megrongálódott, abban 31 ezer forint kár keletkezett.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »