Úgy tűnik, nem teljesítik az MSZP-s politikusok Karácsony Gergely kérését

Úgy tűnik, nem teljesítik az MSZP-s politikusok Karácsony Gergely kérését

A szocialista párt több politikusa és egy párbeszédes is bejelentette, Dobrev Klárát támogatja.

Amióta a Párbeszéd elnöke, Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára az ellenzéki előválasztás második fordulójában a miniszterelnök-jelöltségért való küzdelemben, a szimpátiájukat nyilvánosan közlők között egyetlen vezető MSZP-s politikus sem volt, aki megfogadta volna pártja korábbi – 2018-ban a Párbeszéddel még közös – jelöltje javaslatát, és Márki-Zay Péterre szavazna.

Mint az Infostart is beszámolt róla korábban,

  • Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere,
  • Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő,
  • Hiller István volt kulturális miniszter, az MSZP választmányi elnöke

Hírdetés

is a DK jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja a Mindenki Magyarország Mozgalom vezetőjével szemben. Így nyilatkozott továbbá Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere és Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter is.

Ugyancsak erről írt vasárnap Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Karácsony Gergely párttársa.

Márki-Zay Péter támogatását nyilvánosan egyelőre a Momentum jelentette be, valamint az MSZP-ből 2019-ben kilépő, szegedi polgármester, Botka László, aki a szocialisták miniszterelnök-jelöltje volt egy darabig a 2018-as választások előtt.

A hvg.hu emlékeztetett: a DK szívóhatását régóta szenvedi az MSZP: 2020-ban Budapesten két polgármester is pártot váltott: a III. kerületet vezető Kiss László és Szaniszló Sándor a XVIII. kerületből. Idén nyáron pedig Molnár Gyula volt MSZP-elnök választotta a DK-t.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »