Úgy tűnik, mégsem lesz tilos a karácsonyi családlátogatás

Úgy tűnik, mégsem lesz tilos a karácsonyi családlátogatás

Amikor Eduard Heger kormánya szerdán karácsony előtt jóváhagyta a járványellenes intézkedéseket, sokaknak nem tetszett, hogy a síközpontok látogathatók, de a családlátogatás tilos lesz karácsonykor.

A kijárási tilalom tavaly, a járvány második hulláma idején is érvényben volt, mielőtt megkezdődött volna a tömeges covid-ellenes oltás. A kivételek között szerepelt azonban az úgynevezett buborékon belüli látogatás lehetősége – az egyik háztartás tagjai találkozhattak egy másik háztartás tagjaival. A két háztartás közötti kapcsolattartáson kívül a kormányrendelet nem engedélyezte a látogatásokat.

A kormány által szerdán elfogadott rendelkezésben azonban nincs ilyen lehetőség, bár más területeken enyhítettek a korlátozásokon.

Hírdetés

A beoltottak és az elmúlt hat hónapban a fertőzésen átesettek számára péntektől megnyílnak az üzletek, illetve a fitneszközpontok, bár korlátozott kapacitással. Lengvarský azzal a kijelentéssel, hogy buborékokról idén nincs szó, vitát gerjesztett még a koalíciós politikusok közt is.

Azt, hogy a kérdéshez még visszatérnek, már tegnap Heger miniszterelnök szóvivője is jelezte. Ma pedig már Lengvarský  is a változásokról beszél, szerinte

legkésőbb a következő kormányülésén visszatérnek a kérdéshez, de szükség esetén rendkívüli kormányülésre is sor kerülhet.

A miniszter azt, hogy a családlátogatás jelenleg nem szerepel a kivételek közt az enyhítéshez való óvatos hozzáállással magyarázza. „Nem enyhíthetünk mindent egyszerre. Tudom, van, aki félreértheti, hogy például a sífelvonók járhatnak” – mondta a miniszter hozzáfűzve, a sífelvonók is a természetben vannak, és az kinti tartózkodásnak számít, viszont a családlátogatás az emberek közti szoros kapcsolattartás. Ők viszont a higiénikusokkal egyetértésben igyekeztek a lehető legminimálisabbra csökkenteni a szoros kapcsolatot, fűzte hozzá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »