Udvardy György új évi köszöntése: Legyünk a következő év ajándékozottjai!

Alábbiakban Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó új évi gondolatait adjuk közre.

A karácsony ünnepe elvezet bennünket újév ünnepéhez, ahol Boldogságos Szűz Máriára, mint Isten anyjára emlékezünk és kérjük az Ő közbenjárását az előttünk álló esztendőben. Általában, amikor a jövőbe tekintünk, inkább a félelmek, inkább a korlátok szoktak kiemelkedni, de éppen keresztény hitünk ad erőt ahhoz, hogy mi a jövőbe mindig bizakodással tekintsünk. Úgy tekintsünk, mint ami örömre hív bennünket, mint ami gazdagítani fog bennünket. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a körülmények jelentősen megváltoztak. Mégis, ezzel együtt is,

A következő esztendőre Isten irgalmában és gondviselésében bízva, három gondolatot szeretnék a Veszprémi Főegyházmegye és a Pécsi Egyházmegye papjainak, híveinek útravalóul adni:

Egészen biztos, hogy szükség van az előttünk álló esztendőben egyfajta bátorságra. Bátorságra, ami nem az embernek a bátorsága, hanem a Szentlélek ösztönzése, hogy akarjunk szeretni.

Másik gondolat Istennek a lelke által belénk adott fantáziája. Mindig van ötlete. Mindig van lehetősége. Mindig valami újat teremt számunkra, amivel tudjuk embertársainkat szolgálni, amivel tudjuk a ránkbízottakat szolgálni.

Hírdetés

S a harmadik gondolat – ami ugyancsak a Lélek erejéből lesz értelmezhető számunkra – pedig az állhatatosság, az állhatatosság kegyelme.

Kívánom a kedves testvéreknek, hogy nagy hittel, nagy örömmel legyünk a következő év ajándékozottjai, ahol van fantáziánk a Szentlélekben, van bátorságunk, és állhatatosak vagyunk.

Boldog új esztendőt kívánok minden kedves testvéremnek!

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »