Udo Ulfkottét is letiltotta a Facebook

“Letiltotta az oldalamat a Facebook. Kérem, tiltakozzanak ellene!” Ezt az üzenetet osztotta meg Udo Ulfkotte egy másik közösségi oldalon, a Twitteren, miután a Mark Zuckerberg alapította portálon elérhetetlenné vált az egykori újságíró, manapság szemnyitogató könyvekkel előálló szerző mintegy harmincezer követővel bíró profilja

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az amúgy a híreket saját szája íze szerint súlyozó, bizonyos, elsősorban jobboldali tartalmakat tudatosan „eldugó” Facebook lépését állítólag Ulfkotte Határtalan bűncselekmény címmel írt új könyvéhez írt bejegyzések, hozzászólások és lájkok válthatták ki.

A korábban a menekültbizniszről is kötetet megjelentető egykori újságíró mostani anyagában a migránsok által Németországban elkövetett bűncselekményekkel foglalkozott. Ulfkotte korábban a német újságírók és a politika összefonódásairól írt munkájával robbantott, idén áprilisban a budapesti könyvfesztiválon is előadott, könyveit Magyarországon a Patmos Records, a Hit Gyülekezete hivatalos kiadója adja ki.

A kettős mércéje miatt egyébként a Facebookot nemrég már az amerikai szenátus kereskedelmi bizottsága is elővette, mondván, a hírek rangsorolásával sérti a szólásszabadság elvét. Ugyancsak hasonló aggályait jelezte a deklaráltan néger lapkiadókat tömörítő Nemzeti Lapkiadók Szövetsége is. Közleményük szerint a minap az izraeli belügyminiszter által is kifogásolt közösségi oldal hírkezelési gyakorlatát meg kellene regulázni.

MNO


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »