U19-es válogatott: A komáromiak kapusa védhet a győri Eb-selejtező tornán

U19-es válogatott: A komáromiak kapusa védhet a győri Eb-selejtező tornán

Ásványi Balázs, a Komáromi FC fiatal hálóőre is tagja annak a magyar U19-es válogatott keretnek, mely a szerdától (október 9.) jövő hét keddig tartó hazai rendezésű Eb-selejtező tornáján képviseli Magyarországot.

Bár a KFC épp egy több forduló óta tartó nyeretlenségi spirálban vergődik, a nyáron Komáromba szerződtetett Ásványi egyértelműen jó választásnak bizonyult a klub részéről. A fiatal tehetség nem egy ígéretes védést mutatott már be a lila-fehérek kapujában, és ha Fortuna néha a komáromiak oldalán állna, akkor jobb iramban menne a pontszerzés is.

Az Eb-selejtező mérkőzéseit a győri ETO Parkban és Gyirmóton rendezik majd. A Bene Ferenc vezette magyar U19-es válogatott a grúz, a horvát és a kazah válogatott ellen lép pályára a következő egy hétben.

A csoport első két helyezettje biztosan továbbjut a tavaszi elitkörbe, valamint az összes csoport két legjobb harmadikja is biztosítja a helyét az Eb-t megelőző utolsó selejtező fordulóba.

A 2001-es születésű játékosokból álló magyar válogatott az elmúlt egy évben remek eredményeket ért el: 10 nemzetközi felkészülési meccsből hetet megnyert és csak egy esetben veszített.

A magyarok elsőként szerdán 18 órakor az ETO Parkban lépnek pályára a grúzok ellen.

A legfontosabb cél természetesen a továbbjutás kivívása, de tudjuk jól, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a tornán. Az elmúlt másfél évben sok tapasztalatot szerzett nemzetközi mérkőzéseken ez a korosztály, és az eredményességünkre is büszkék lehetünk, az olaszok, a svájciak, a svédek legyőzésével megmutattuk, hogy egyetlen riválissal szemben sem lehet félnivalónk.   Nehéz csoportba kerültünk, a horvátok minden korosztályban Európa legjobbjai közé tartoznak, első ellenfelünk, a grúz válogatott pedig olyan játékosokkal érkezett, akik már komoly felnőtt klubokban bizonyítottak, van köztük, aki bemutatkozott az A-válogatottban is. A legfontosabb, hogy egységesen, az elmúlt időszakban lefektetett alapelvek mentén, bátran futballozzunk, ne térjünk le arról az útról, amin az elmúlt időszakban elindultunk

Hírdetés

– nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc, a válogatott szövetségi kapitánya.

A Komáromi FC fiatal hálóőre: A KFC keretét nagyon jó játékosok alkotják, mindent megteszünk a sikerért

Az Eb-selejtező programja:

Október 9., szerda: Horvátország-Kazahsztán, 14.00, Gyirmót, Alcufer-stadion Magyarország-Georgia, 18.00, Győr, ETO Park

Október 12., szombat: Georgia-Kazahsztán, 14.00, Gyirmót, Alcufer-stadion Horvátország-Magyarország, 20.00 Győr, ETO Park

Október 15., kedd: Kazahsztán-Magyarország, 20.00 Gyirmót, Alcufer-stadion Georgia-Horvátország, 20.00 Győr, ETO Park

U21: Komáromi játékos is bekerült Gera Zoltán válogatott keretébe


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »