Tyson Fury győzelemmel tért vissza két és fél év felfüggesztés után

Tyson Fury győzelemmel tért vissza két és fél év felfüggesztés után

Győzelemmel tért vissza 31 hónapos kihagyás után Tyson Fury, a britek korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnoka.

A 29 éves ökölvívó – aki 45 kilogrammot adott le a meccsre – Manchesterben lépett szorítóba 15 ezer szurkoló előtt Sefer Seferi ellen és az ötödik menet előtt a bíró technikai KO-t hirdetett. A 39 esztendős albán bokszoló 25 centivel kisebb és 30 kilóval könnyebb volt Furynél, aki alig találta el őt. A közönség hangosan tüntetett és tárgyakat dobált a ring felé, kisebb verekedések is kirobbantak.    

A 206 centis Fury továbbra is veretlen, 26 győzelme van a profik között és 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Azóta viszont nem lépett ringbe, mert mentális problémákkal küzdött és kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak doppingmintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet pedig – aznap, amikor lemondott címeiről – felfüggesztette versenyzési jogát.

Hírdetés

Fury nem sokkal ezek után egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, de teljesítményfokozót sosem használt. Egy 2015 februári mintájában ugyanakkor nandrolon nyomaira bukkantak.

Fury felfüggesztését decemberben szüntették meg. Az IBF, a WBA és a WBO övét jelenleg honfitársa, Anthony Joshua mondhatja magáénak, aki az amerikai Deontay Wilder legyőzésével szeretné begyűjteni a Bokszvilágtanács (WBC) címét is. Ezután következhetne a mesés bevétellel kecsegtető Fury-Joshua mérkőzés.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »