Tvrtko ne­ki­megy Tri­a­non­nak!

Tvrtko ne­ki­megy Tri­a­non­nak!

NIF: Nagy hírnek van beharangozva, de várjuk ki a folytatást június 4.-én a Duna TV-ben. Trianoni békediktátumról újabb adalékot kapunk?

A cím csöp­pet sem ha­tás­va­dász, in­kább maga a va­ló­ság. Ígé­rete sze­rint alig egy hét múlva fény derül egy meg­döb­bentő ti­tokra, mely eddig meg­bújt a több mint öt­száz ol­da­las do­ku­men­tum­ban.

Találgatni is nehéz, mire bukkanhatott Vujity Tvrtko, aki előtt feltárult a Trianoni békeszerződés minden sora. De ő maga állítja, eddigi munkássága fő művét tárja a nézők elé június negyedikén, amikor a Duna TV műsorra tűzi a dokumentumfilmjét. A riporter szerda este elárult néhány izgalmas és valóban hihetetlen részletet a forgatásokról.

“Beszéltem két parlamenti képviselővel is, akikkel megállapodtunk, hogy miután bemutattuk a filmet, azzal a településsel kapcsolatban, amelyről szól, kezdeményezni fogunk valamit. Mindketten indítványt fognak benyújtani az ügyben” – ígérte Tvrtko, majd röviden és talányosan összefoglalta miről is van szó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?Ez is eljött! Nagy bejelentést tett Vujity Tvrtko!Tvrtko a Trianoni Békediktátum egyetlen eredeti példányávalKeményen beszóltak a képernyőre visszatérő Tvrtkónak

“Hosszú nyomozás során felkutattam a Trianoni békeszerződés egyetlen, eredeti példányát, amit egy kisváros páncéltermében őriznek.”

Oda mindössze hat ember léphet be a világon. Kinyitották nekem azt a könyvet, és kihajtották a térképmellékletet, melyet 1920 június 4-én, 16:15-kor hajtottak össze, miután aláírta a két magyar, Drasche-Lázár Alfréd és Benárd Ágoston.

“Az engedélyért több mint százezer forintot kellett fizetnem, és négy órát kaptam arra, hogy tanulmányozzam. Hozzá érnem nem volt szabad, ezt csak két ember tehette meg kesztyűben. Egy kis részen így is elszakadt a könyv” – meséli a videóban Tvrtko, akit a hideg is kirázott, amikor elérkezett ahhoz a fejezethez, melyről filmjét készítette.

A legendás békeszerződéssel (Fotó: Facebook)

“Megpróbálok erről úgy mesélni, hogy ne lőjem le a lényeget. Egy négyzetkilométerről van szó. Egy helyről ahol mindössze négy utca van, és ahol ma is élnek emberek.”

Maradjunk annyiban, hogy a Trianoni békeszerződés végrehajtásában vannak hibák. Egy olyan magyar területről van szó, melyről korábban még soha senki nem hallott.

“Engem rázott a hideg, amíg olvastam a sorokat” – árulta el a riporter, aki egy ponton felmutatott egy papírlapot, majd kettétépte, jelezvén, hogyan bánna el a teljes békeszerződéssel, ha tehetné.

Szerző: Buster; Beküldte: László Szabó

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Belföld, Hírek, Történelmi visszatekintés, Valóság Tagged: duna tv, Történelem, Trianon, trianoni béke, Vujity Tvrtko


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »