Tüzelővel segítenek az ökumenikusok Kárpátalján

Száz nehéz körülmények között élő családot téli tüzelővel, 65 egyedülálló kisnyugdíjast tartós élelmiszerekkel támogatnak. A segélyosztás kedden kezdődött a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi irodájánál. Közreműködött az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ is a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyakció kapcsán Gerevich János, az Advance igazgatója az MTI-nek nyilatkozva elmondta: az Ökumenikus Segélyszervezet, a korábbi évekhez hasonlóan téli tüzelő osztással segít. A következő napokban 100 család kap egyenként 5 mázsa biobrikettet – tette hozzá. Mint kifejtette, a kedvezményezettek a rászorultság alapján választották ki. Főként alacsony jövedelemmel rendelkezők, kisnyugdíjból élők, rokkant gyermeket nevelők és sokgyermekes családok részesülnek a segélyből. Segítségképpen az Ökumenikus Segélyszervezet vállalta a tüzelőanyag házhoz szállítását is.

Gerevich azt is elmondta, hogy a tüzelőanyaggal támogatottakon kívül 65 egyedülálló beregszászi kisnyugdíjast személyenként 4 ezer forint értékű tartós élelmiszerrel támogatnak. A tüzelőanyaggal és élelmiszercsomagokkal történő mostani segélyezés összértéke 3 millió forint, ráadásul az Ökumenikus Segélyszervezet ezekben a napokban 20 darab új ágyat fog átadni Mezőváriban az ottani idősek otthonának. Hangsúlyozta, ha az időjárás nagyon hidegre fordul, akkor további 700 egyedülálló kisnyugdíjasnak fognak biobrikettet vásárolni a fűtéshez.

A szakember közölte, az Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak Kárpátalján van jelen, hanem Ukrajna más régióiban is. Jelentős mértékben kiveszi a részét a kelet-ukrajnai konfliktusövezetből menekülők segélyezéséből, hiszen eddig 543 településen 50 ezer menekültet részesített 500 millió forint értékű támogatásban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »