Tűz volt a menekülttáborban

Tűz volt a menekülttáborban

Tűz ütött ki a calais-i menekülttáborban az éjszaka, amelyet a kormány utasítására elkezdtek bontani a rendőrök. Kedden könnygázt vetettek be, mert a bent lakók kövekkel dobálták őket és gyújtogattak.

Égett a calais-i dzsungel kedd éjszaka. A tűzoltók rendőri biztosítás mellett oltották a lángokat a menekülttáborban. Hétfőn a migránsok összecsaptak a rendőrséggel, mert a menekülttábor egy részét a hatóságok fel akarják számolni. A rendőrök könnygázt vetettek be a kövekkel dobáló és menedékhelyeket felgyújtó migránsok ellen.

Szerda délelőtt  a munkások és a készenléti rendőrség folytatta a sátrak bontását. Az egyik konténerre migránsok és aktivisták ültek fel, így próbálták blokkolni a munkálatokat. „A cél az, hogy megpróbáljuk megállítani a rombolást, bár a tegnapi napon a rendőrséget nem nagyon érdekelte ez a fajta békés tiltakozás” – fogalmazott Rowan McAllan brit önkéntes.

A bíróság múlt héten döntött arról a kormányzati tervről, hogy a calais-i tábor déli részét felszámolják, és csak a szociális fontosságú épületeket, mint amilyen az iskola és a templom, hagyják meg. A kitelepített migránsokat dél-franciaországi menekülttáborokba szállítják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »