Tûz ütött ki Bukarestben egy cirkuszi karámban, több állat elpusztult

Tűz ütött ki csütörtök hajnalban a bukaresti Petricani sugárúton lévő karámban. Két tigris, két vietnami sertés, négy macska és három kutya pusztult el a tűzben. A bukaresti sürgősségi felügyelőség közleménye szerint a tüzet sikerült eloltani.

A tűzoltóknak állatszakértőt kellett hívniuk, hogy a mentést és tűzoltást megelőzően elaltassák és úgy költöztessék el a vadállatokat, amelyeket másképp nem lehetett kiszabadítani a ketrecekből. Végül az állami cirkusz egy szakembere sietett a helyszínre, aki beadta az altatószert a veszélyes állatoknak, csak ezt követően tudtak a tűzoltók belépni a ketrecekbe, hogy eloltsák a lángokat.

Hét tigist, hat tevét, tinót és pónilovat, egy lovat, egy kengurut, több kecskét és agarat sikerült kimenteni a tűzből, viszont két tigris, két vietnami sertés, négy macska és három kutya elpusztult.

A lángokat 15 tűzoltóautó segítségével fékezték meg. Az oltást megnehezítette, hogy a tűzcsapok befagytak, illetve alig látszanak ki a hóból – közölte a sürgősségi felügyelőség. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »