Tűz ütött ki a XV. kerületi Jézus Szíve-plébániatemplomban

Tűz ütött ki a XV. kerületi Jézus Szíve-plébániatemplomban

A Budapest XV. kerületében található Jézus Szíve-templom épülete a március 28-i, hétfői tűz miatt egyelőre használhatatlan, de nem maradnak el a szentmisék, a szertartásokat a szemközti közösségi házban tartják meg – tájékoztatott Vitai Attila, a templom plébánosa.

Vitai Attila plébános szerkesztőségünk kérdésére elmondta, hogy a hétfő reggeli tűzben teljesen megsemmisült az orgona játékasztala, két billentyűsora, használhatatlanná vált a hangszer. A falak megrongálódtak, egész falszakaszok szakadtak le. Hozzátette, hogy az épület kiszellőztetéséért a tűzoltóknak ki kellett verniük a háromosztású ablaksorok felső sorát, ez szintén komoly károkat okozott. 

A templom nem sokkal az 1938-as átadását  követően

Az épületben senki sem tartózkodott. A mintegy tíz négyzetméteres területen égő tüzet a fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották, majd megkezdték a templom átszellőztetését. Vitai Attila elmondta, hogy a szakemberek kedden takarítják el a romokat és mérik fel a templom állapotát. Valószínűleg rövidzárlat okozhatta a tüzet, de a pontos magyarázatot szakértők adják majd meg a viszgálat után.

A templombelső a tűz előtt

Hétfőn már a közösségi házban tartottak szentmisét, amelynek nagyterme teljesen megtelt a hívekkel.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI; Bpxv.blog.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »