Tűz az irodaházban, lángolt az adventi koszorú

Tűz az irodaházban, lángolt az adventi koszorú

Égett az adventi koszorú, majdnem felgyújtotta az irodaházat Dunaszegen most éjfélkor. A zárt épület ablakán keresztül bejutó tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a többi berendezési tárgyra. A katasztrófavédelem kéri: az adventi koszorún lévő gyertyákat, mécseseket fújja el mindenki, ha elhagyja a helyiséget.

Tűzjelző központ jelzése miatt riasztották a győri hivatásos és az ásványrárói önkéntes tűzoltókat szerdán éjfél előtt nem sokkal Dunaszegre a Liget utcába, ahol egy kft irodaházába bejelzett a tűzjelző. A tűzoltók a lezárt irodába az ablakon keresztül jutottak be, ahol az asztalon egy adventi koszorú égett. A tűzoltók porral oltóval eloltották a lángokat. Köszönhetően a gyors tűzoltói beavatkozásnak a tűz nem terjedt át a többi berendezési tárgyra.

Hírdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az adventi koszorún lévő gyertyákat, mécseseket fújják el, ha elhagyják a helyiséget!

Az éghető anyagú adventi koszorút, gyertyákat mindig helyezzük fém, vagy üveg (nem éghető anyagú) alátétre, a mécseseket, gyertyákat is lehetőleg fém alátétre rögzítsük a koszorún. A nyílt lánggal díszített dekorációt, koszorút ne tegyük az ablakba a függöny, továbbá egyéb éghető anyag, textília közelébe, mert az könnyen meggyulladhat, valamint tartsuk távol minden hőforrástól. Legyen a közelben tűz eloltására alkalmas eszköz, egy kancsó víz, vagy porral oltó.

Soha ne hagyjuk őrizet-, felügyelet nélkül koszorúnkat, amíg gyertyák égnek rajta! Ha elhagyjuk a helyiséget, fújjuk el a gyertyákat! – figyelmeztettek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »