Tusványos – Több mint hatvanezren buliztak

Tusványos – Több mint hatvanezren buliztak

Mintegy 61 700-an fordultak meg a július 19–24. között rendezett 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, Tusnádfürdőn – közölték a szervezők.

0tusvtom_b(fotó: Kiss Gábor)

A szombat este zárult rendezvénysorozat keretében számos népszerű magyarországi és erdélyi előadó, zenekar lépett színpadra, így a koncertek is sokakat vonzottak a táborba. Pénteken a Quimby együttes zenéjére bulizhatott a népes közönség, szombat este az Ocho Macho és a Kiscsillag zenekar fellépése zárta az idei Tusványos nagykoncertjeinek sorát.

Közel háromszáz meghívott előadót hallgathattak meg huszonnégy sátorban az érdeklődők, ezenkívül számos kísérőrendezvény között lehetett válogatni napközben és az esti programok keretében is. Többek közt könyvbemutatók, színházi előadások, különböző intézmények, szervezetek kínálta foglalkozások, este pedig számos bulisátor várta a tusványosozókat. Kedden 12 ezer karszalag „fogyott el”, szerdán 7500-an látogattak el, csütörtök volt a csúcsnap, 17 200 személy tartózkodott a tábor területén, pénteken 13 ezren, míg szombaton 12 200-an vettek részt a programokon. Sok volt az állandó táborlakó, de az esti koncertekre is szép számmal ellátogattak.

„Nem történt az égvilágon semmi rendkívüli, ami a biztonságot illeti, normálisan zajlott a tábor. A vöröskeresztesek sátorába néhány, alkoholos hatás alatt lévő személyt vittek be, de őket gyorsan ellátták. Különösebben súlyos dolog nem történt” –  összegezte Fall Sándor, a rendezvény sajtófőnöke. Elmondta, a karszalagos rendszer jól működik, így a jövőben is alkalmazzák. A sajtófőnök azt is elmondta, 75 médiaorgánumtól mintegy 180 előzetesen regisztrált újságíró volt jelen a rendezvényen. „A táborban nem volt »medveügy«, a városban viszont igen, de hát ez megszokott. Nem történt támadás, csak itt-ott láttak medvét, de ez hozzátartozik Tusnádhoz. Szervezési szempontból minden rendben volt, technikai szempontból is” – fejtette ki a sajtófőnök.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »