Tusványos – Székelyföld és a román turista

Székelyföldnek egységes turisztikai célpontként való népszerűsítését szorgalmazták a meghívottak csütörtökön Tusványoson, az Erdély Café sátorban, a régió idegenforgalmi szolgáltatásainak összehangolásáról tartott beszélgetésen – számol be Péter Beáta a kronika.ro-n.

„Az kívánjuk elérni, hogy minél részletesebben rajzolódjon ki Székelyföld, mint turisztikai desztináció – jelentette ki Albert Zoltán, a Székelyföld Turisztikai Desztináció Menedzsment Klaszter elnöke. – Át kell programozzuk magunkat, hogy ne adminisztratív határokat vegyünk figyelembe, hanem idegenforgalmi fogadóterületek mentén gondolkodjunk. Fontos, hogy a kommunikációban például ne Hargita és Kovászna megyét használjuk, hanem Székelyföldet, és gondoljuk is így.”

Dósa Elek-Levente, a Pro Szent Anna Egyesület ügyvezetője rámutatott: már évekkel ezelőtt felmérték annak fontosságát, hogy egy bizonyos szolgáltatásnak, terméknek rendelkeznie kell egy megkülönböztető jellel, márkával. „Az egyesület már 2012 óta azt célozta meg, hogy a Szent Anna-tavat promoválja, és fenntartható módon bekapcsolja a székelyföldi turizmusba. Sikerült bejegyeztetni a védjegyünket: Szent Anna-tó, egy vulkánból született mesevilág” – mondta.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »