Tusnádfürdői kis színes

A héten zajlik a Tusványos 2016 nevű rendezvény. Szombaton fogja elmondani Orbán Viktor a nagy érdeklődéssel várt beszédét. A köztévé és a Hír tv is elég sokszor ki fog kapcsolni Tusnádfürdőre.

Egyre többször fordul az elő, hogy a nemesnek induló célt sikerül nem igazán a közös cél érdekében működtetni.

Hatvanmillióból építünk faházakat Tusnádfürdőn Németh Zsolt szomszédjának?

Tavaly év végén írtunk arról, hogy a Tusványost szervező Pro Minoritate Alapítvány a Bethlen Gábor Alaptól (BGA) kapott támogatásból egy olyan cégnek adott több mint hatvanmilliós megbízást, amelyben érdekelt a szervezet egyik vezetője is. Mostanra kiderült, hogy a pénzből épülő ingatlanok sem az alapítvány, hanem Németh Zsolt fideszes politikus körének vagyonát gyarapítják.

Az  elszakított magyarság támogatását szolgáló Bethlen Gábor Alap tavaly május végén 150 millió forint támogatást ítélt meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) helyszínéül szolgáló tusnádfürdői kemping felújítására. Ebből az összegből 62 millió forintot három, egyenként 6-8 fő befogadására alkalmas faház felépítésére fordítottak, a többiből pedig a tábor már meglévő infrastruktúráját újítják fel. Ez (a túlárazás gyanújától eltekintve) idáig teljesen rendben is van, hiszen a minden évben ezrével érkező táborozók kulturált elhelyezése fontos és jó cél. A megvalósítás körül azonban egyre több a kérdőjel.”

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Tusnádfürdőt a magyar adófizetők pénzén szépen kiépítették, a Tusványos viszont csak öt napig tart. A többi 360 nap bevétele biztos, hogy nem a magyar adófizetők zsebébe kerül, mert arra általában kínosan ügyelni szoktak. A Tusványost a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítványon keresztül finanszírozzák/finanszírozzuk. A bevétel a román államnak hoz hasznot, mert még az ötnapos rendezvényen is jelentős a fogyasztás és annak áfája. Andy Vajna immár onnan sugározza a magyar hitelből megvásárolt tv2-t, amely a magyar hitel ellenére Romániának hoz hasznot.

Szerencsére csonka Hazánkban minden rendben van, most már arra is van lehetőségünk, hogy ne csak a Fideszes potentátok járjanak jól, hanem a szomszédjaik is. Közülük egyelőre talán Rogán Antal szomszédja jár a legjobban az idióta óriásplakátok gyártásával.

Békéscsaba, 2016. július 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A korrupcióval kapcsolatban Lánczi András a kiindulópont, aki ugye azt mondta, hogy amit mások korrupciónak tartanak, az a Fidesz hatalomgyakorlásának a lényege. Sok fog múlni azon, mit gondolnak erről az emberek. Elfogadják-e a rokonok, barátok helyzetbe hozását, az új tőkésosztály mesterséges létrehozását, vagy ezt korrupcióként értelmezik? Szerintem túl sok az ártalmas ügy. Ugyancsak káros lehet számukra, hogy teljesen lecserélődött a társadalomban a Fideszről alkotott kép. Az első Orbán-kormány idején a pártot vitatott, de sokak által elismert politikusok jelenítették meg, Szájer József, Kövér László, Áder János. Ma a nyilvánosságban Habony Árpád, Németh Szilárd, Andy Vajna, Rogán Cecília neve fonódik össze a Fidesszel, s ők teljesen más arcot adnak a pártnak. Azt mondani, hogy nincs kormányváltó hangulat, igaz lehet abban az értelemben, hogy nincs politikai megtestesülése. De egyre erősödik az ellenérzés, ez teljesen nyilvánvaló.” (Részlet a Török Gábor politológussal készült Orbán után is lesz jobboldal című interjúból)

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »