Tüntettek Szatmárnémetiben egy 15 éves lány halála miatt

Tüntettek Szatmárnémetiben egy 15 éves lány halála miatt

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt – számolt be az Agerpres román hírügynökség.

Fotó: Bereczki Szilvia

Hírdetés

maszol/Bereczki Szilvia

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek. „Ki a gyilkosokkal a kórházakból!” – skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.
   
A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve.

Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.
   
Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk „saját lábán” érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte – írta az Agerpres.
   
A hírügynökség szerint az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.
   
Adrian Marc, a megyei sürgősségi kórház menedzsere szerint a mostani ügyben több vizsgálat is indult.
   
A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány „gyanús körülmények között” bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »