Tüntetni fognak a migránsok a szerb-horvát határnál

Tüntetést szerveznek a migránsok a szerb-horvát határhoz – talán nem véletlenül pont december 25-ére, azaz karácsony napjára. Amiatt tiltakoznak, hogy az elmúlt hetekben egy illegális határátlépéssel próbálkozó családban – szerintük a horvát rendőrök hibájából – meghalt egy hatéves kislány.

Az M1 balkáni tudósítója arról számolt be, még november 21-én egy nagyobb migránscsoportot toloncoltak vissza a horvát hatóságok Szerbiába. A bevándorlók a vasúti töltésen indultak vissza a sötétben, amikor a kislányt édesanyja szem elől tévesztette, és egy tehervonat halálra gázolta. Egyelőre vitatott, hogy a szerb vagy a horvát részen történt-e, a család és a szerbek szerint az utóbbin, a horvát hatóságok viszont cáfolták, hogy a rendőri eljárásnak bármilyen köze lenne a tragédiához.

Arról, hogy a migránsok mit akarnak elérni a tüntetéssel, nagyon keveset lehet tudni, de sokan úgy vélik, hogy a határ megnyitását szeretnék elérni. A tudósító azt is elmondta, a család beperelte a horvát rendőrséget egy civil szervezettel karöltve.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »