Tüntetnek a Népszabadság mellett

Tüntetnek a Népszabadság mellett

Egy időben két helyszínre is tüntetést hirdettek azok, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy felfüggesztették a Népszabadság megjelenését. A Tüntetés a sajtószabadságért Facebook-csoport a Kossuth térre hívta az embereket, az MSZP pedig a kiadó székházához, a Corvin negyedbe.

A sajtószabadságért Facebook-csoport szervezte Kossuth téri nrendezvényen részt vett a lap szerkesztőségének több munkatársa is, valamint a tömegben több sajtóorgánum újságíróit, ellenzéki politikusokat is látott az MTI tudósítója. A résztvevők megtöltötték a tér közepét.

Többen skandálták, hogy “Népszabadság”, “Demokráciát”, “Disznóság”, “Nem hagyjuk”, “Orbán, takarodj”, illetve “Szabad ország, szabad média”. Hargitai Miklós, a szerkesztőség munkatársa, a Sajtószakszervezet helyi alapszervezetének vezetője elmondta: a szombati ügyeletre kollégáit már nem engedték be az épületbe. – Ez mindent elmond arról, mennyire volt ez gazdasági döntés – jegyezte meg.

A lap felfüggesztése mintegy 80 embert érint. – Fogalmam sincs mit fogunk csinálni – fogalmazott Hargitai Miklós, hozzátéve: egyelőre a becsomagolt személyes holmijukhoz sem férnek hozzá.

MTI

The post Tüntetnek a Népszabadság mellett appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »