Tüntetés a meghurcolt székely fiatalok mellett

A terrorizmus alaptalan vádjával hónapok óta meghurcolt székely fiatalok melletti tüntetést szervez május 29-én Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren 14 órai kezdettel az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Minta. A három ifjúsági szervezet határozottan felkérte a három erdélyi magyar politikai pártot is, hogy támogassák és vegyenek részt a demonstráción

Magyar Menedék - Sitchin

Sorbán Attila Örs, az EMI, Tóth Bálint, a HVIM, Péter István, a Minta képviseletében hétfőn délután, Csíkszeredában a nemrég felavatott Márton Áron szoborcsoport mellett tartott sajtótájékoztatón számoltak be szándékaikról.

Tóth Bálint elmondta a legutóbbi zárt tárgyaláson az ügyész arra hivatkozva hosszabbította meg 60 nappal az előzetes letartóztatást Szőcs Zoltán és Beke István ügyében, hogy a illető személyek veszélyt jelentenek a társadalomra, ezért a HVIM aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy bizonyítsa a közösség kiállását a meghurcoltak mellett. Az aláírásokat az ügyészségnek is átadják. Szőcs és Beke nem veszélyt, hanem éppen a magyar közösség védelmében álltak ki és a jogsértések ellen küzdöttek – magyarázta Tóth.

Sorbán Attila Örs hangsúlyozta a tüntetéssel nem csak Beke és Szőcs mellett kívánnak kiállni, hanem minden meghurcolt magyar mellett is. „Nem hagyhatjuk magunkat mgfélemlíteni, ezért felkérik a három magyar politikai pártot, hogy ők is támogassák és vegyenek részt a tüntetésen és a mozgósításban” – fogalmazott Sorbán.

Péter István egyuttal a MIT és a Miért tagjait is felkérte a jelenlétre.

A három ifjúsági szervezet közös közleményben kifejtette: „felháborítónak és nevetségesnek tartjuk a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztálynak (DIICOT) Szőcs Zoltán és Beke István ellen benyújtott vádiratát, hiszen teljes mértékben valótlan állításokon alapul és bizonyítja a tehetetlenséget, amivel a két székely fiatal jogtalan elhurcolását és fogvatartását próbálják igazolni. A Beke ügy egy a román és nemzetközi jogot is sárba tipró eljárás, amely újabb állomása annak a hadjáratnak, melyet a román állam folytat az erdélyi magyar és székely közösség megfélemlítésének érdekében. Nemet kell mondani a 20. század sötét pillanatait felidéző intézkedésekre, nem szabad hagyni, hogy szülőföldünkön nemzeti hovatartozásunk miatt üldöztetésnek legyünk továbbra is kitéve”.

SZÉKELYHON.RO


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »