Tünetek, melyeket a nők figyelmen kívül hagynak

Tünetek, melyeket a nők figyelmen kívül hagynak

Nagyon sok betegség biztosabban, gyorsabban, és kevesebb komplikációval gyógyítható, ha idejében észrevesszük a tüneteket. Éppen ezért érdemes figyelni az alábbiakra, mivel bizonyos esetekben nagyobb bajt jelezhetnek, mint gondolnánk.

Nemcsak vesegondokra vagy húgyúti fertőzésre utalhat, hanem például a hormonális egyensúly felborulására is. Ha pedig extrém szomjúság kíséri, akkor cukorbetegség tünete is lehet. Napi 4-8 vizelés a normális, attól függően, hogy mennyit iszunk. Ha ennél többször kell mennünk, forduljunk orvoshoz – írja a Házipatika.com.

Bármennyire jól hangzik, általában semmi okot nem ad az örömre. Ha fél év alatt látványosan lefogyunk anélkül, hogy többet sportolnánk vagy diétáznánk, akkor vizsgáltassuk ki magunkat. A súlyvesztés Crohn-betegség, cukorbetegség vagy akár rák tünete is lehet.

Hírdetés

Ha olyan helyeken, mint az arc hirtelen vastag szőrszálak jelennek meg, illetve testszerte erősödni látszik a szőrzetünk, akkor ez nem csupán esztétikai probléma. Ilyenkor megeshet, hogy túl sok férfihormon van a szervezetünkben, aminek kezeletlenül hagyva számos kellemetlen következménye lehet.

Ha olyankor is hüvelyi vérzést tapasztalunk, amikor nincs itt a menzeszünk ideje, akkor érdemes erről beszélni a nőgyógyászunkkal. Ez a tünet ugyanis rákra, miómára, egyéb nőgyógyászati betegségekre is utalhat. Ha menopauza után álló nők tapasztalják a vérzés „visszatérését”, akkor nekik is sürgősen orvoshoz kell fordulniuk.

Ha a mellben csomót tapintunk, vagy a mell bőre hámlani kezd, foltos lesz, kivörösödik minden különösebb ok nélkül, akkor vizsgáltassuk meg magunkat. Ezek a tünetek ugyanis mellrákot is jelezhetnek – nem minden esetben, de jobb meggyőződni róla, hogy nincs miért aggódnunk. Ha pedig mégis, akkor nagyon fontos, hogy időben orvoshoz menjünk, mivel a mellrák gyógyulási esélyei sokkal jobbak, ha korai stádiumban fedezik fel.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »