Tumultus a horvátjárfalui határátkelőnél

Tumultus a horvátjárfalui határátkelőnél

A Köpcsény-Horvátjárfalu határátkelőnél kialakult torlódást a hirtelen megszaporodott belépni kívánók okozzák.

Továbbra sem indult el a Google és az Apple által működtetett eKaranténa elnevezésű mobilalkalmazás. Erről a belügyminisztérium szóvivője, Petar Lazarov tájékoztatta a szlovák sajtóirodát.

A pozsonyi rendőrség facebook-oldalán azt javasolja a határon átkelni kívánóknak, hogy a Köpcsény-Horvátjárfalu és a Berg-Ligetfalu kis határátkelőt vegyék igénybe.

Hírdetés

A tumultus kialakulásáért azok is felelősek, akik nem hajlandók tiszteletben tartani az aktuális előírásokat és a rendőrök egy része a rend fenntartásán munkálkodik – mondta Lazarov. A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának intézkedése alapján fokozatosan nyilvántartásba veszik a belépni szándékozókat, majd menetoszlopokat alakítanak ki és a rendőrök a karanténközpontokba kísérik őket.

A belügyi tárca szerint ott elegendő kapacitással rendelkeznek. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a határátkelőn palackozott ivóvíz, frissítő és toalett is található.

Pénteken sokan szerettek volna házi karanténba menni a mobilos alkalmazás igénybevételével, de az még nem indult el, noha már péntek reggelre ígérték az indítását. Szombat délelőttre a Köpcsény-Horvátjárfalu határátkelő már járhatóvá vált, de sokan abban bízva, hogy szombaton már működni fog az alkalmazás megindultak hazafelé és ismét feltorlódott a tömeg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »