Tumma Gergely: Nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, ismét válogatott leszek

Tumma Gergely: Nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, ismét válogatott leszek

Tumma Gergely először léphetett pályára a szlovák korosztályos (U21) válogatottban. A tehetséges felvidéki védő Grúziában debütált. A Nagyszombat nevelése jövő héten már a DAC ellen bizonyíthat klubjában a forduló rangadóján. Villáminterjú a feketenyéki tehetséggel.

Idén robbantál be a Nagyszombat kezdőjébe. Hogyan látod az eddigi szezonodat?

A szezonnal akkor lennék elégedett, ha lejátszottam volna az összes mecset, és több pontunk lenne.

Edzőváltás után van a csapat, mennyire változott azóta meg a csapat játéka?

A meccseket nagyobb tempóban próbáljuk lejátszani, jobban letámadjuk az ellenfelet, ezáltal több labdát szerzünk meg.

A szezon végén mivel lennétek elégedettek, mik a céljaid a szezon második felére?

Az első számú cél az, hogy bent legyünk a legjobb hatban. Én személy szerint minél több mérkőzést szeretnék lejátszani, jobbnál jobb teljesítményeket nyújtani.

A remek teljesítményednek köszönhetően ismét felfigyeltek rád a válogatottnál, a Jaroslav Kentoš vezette U21-es válogatottba is behívtak. Legutóbb az U18-as csapatnál voltál válogatott, hogyan fogadtad a hírt, hogy újra szerepelhetsz a korosztályos csapatban?

El sem tudom mondani, mennyire boldog voltam, mikor megtudtam, ismét válogatott leszek. Remélem minél több ilyen örömben lesz részem a jövőben.

Hírdetés

Az októberi Eb-selejtezőn a franciák ellen még csak kispadon foglaltál helyett, Grúziában azonban már lehetőséget kaptál, majd Liechtenstein ellen is játszottál. Hogyan élted meg bemutatkozásodat a szlovák U21-es válogatottban?

Igen, sajnos a franciák ellen nem kaptam lehetőséget, pedig nagyon ki akartam magam próbálni olyan játékosok ellen, mint Guendouzi, Koundé, Diaby, meg a többi sztár. A Grúzia elleni meccs előtt fél órával tudtam meg, hogy játszani fogok, de annál inkább kiélveztem azt a mérkőzést.

Milyen visszajelzéseket kaptál a mérkőzés után?

Pozitív visszajelzéseket kaptam az edzőtől és az ismerőseimtől is mindkét meccs után.

A magyar és a szlovák válogatott is kijutott a jövő évi Eb-re, ami remek hír a két ország focija szempontjából. Hogyan vélekedsz az elért sikerekről?

Sajnos nem tudtam nézni az egyik meccset sem, mivel pont akkor érkeztünk haza Grúziából, de az eredményt folyamatosan figyeltem. Be kell vallanom, amikor láttam, hogy a 85. percben még 0-1 az eredmény, azt hittem már nincs esély, szerencsére nem volt igazam.

A koronavírus javában tombol Szlovákiában is, mennyire nehéz ezzel együttélnetek mint profi sportolóknak. A folyamatos meccsek előtti tesztelést és a nézők hiányát hogy lehet kibírni?

A teszteléssel nincs különösebb gondom, meg lehet szokni. A nézők hiánya már nagyobb probléma, remélem minél hamarabb visszatérnek a stadionba.

Hétvégén már a klubfocié a főszerep, előbb idegenben a Garamszentkereszt ellen léptek pályára, majd egy hétre rá a DAC-ot fogadjátok. Mit vársz a soron következő mérkőzésektől, a DAC elleni rangadón mit gondolsz, mennyire lesz hátrány a szurkolók hiánya?

Sajnos a válogatottból egy kisebb sérüléssel tértem vissza, úgyhogy a hétvégére nem leszek fitt. Remélem a jövő héttől visszakerülök az edzésbe és a DAC ellen pályára léphetek majd, nagyon várom már azt a meccset.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »