Túlzsúfoltak a hazai menekülttáborok, Körmenden újat nyitnak

Megint túlzsúfoltak a magyarországi menekülttáborok, megnőtt a menedékkérők száma. Megkezdték az ideiglenes migrációs befogadóállomás építését Körmenden a helyi rendészeti szakközépiskola területén kedd délelőtt.

Az épülő ideiglenes migrációs befogadóállomás a körmendi rendészeti szakközépiskola területén 2016. március 1-jén (MTI/Varga György)

A nyitott befogadó állomások – Vámosszabadi, Bicske és Nagyfa – kapacitása „normál esetben” 981 fő, a keddi adatok szerint azonban 1159-en voltak. Az őrzött központokban – Nyírbátor, Békéscsaba, Kiskunhalas – 444-en voltak, itt a felső határ 488 – írta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai alapján a Magyar Nemzet szerdai összeállításában.

Borbásné Márki Márta, Röszke polgármestere úgy fogalmazott: pár hónap szünet után újra a tavalyihoz hasonló a helyzet. Ismét sokan érkeznek Szerbia felől.

Összesen 56 darab ötszemélyes fűthető sátrat állítanak fel a katasztrófavédelem munkatársai Körmenden, az ideiglenes tábor építésével az időjárástól függően várhatóan még a nap folyamán végeznek.

A körmendi ideiglenes migrációs befogadóállomásról Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek hétfőn elmondta, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

Körmend mellett Szentgotthárdon tervezik háromszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás létesítését, közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett.

MTI / Magyar Nemzet

The post Túlzsúfoltak a hazai menekülttáborok, Körmenden újat nyitnak appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »