Túljelentkezés a Hargita megyei rendőrtoborzón

Túljelentkezés a Hargita megyei rendőrtoborzón

Közel hétszeres a túljelentkezés Hargita megyében arra a toborzóra, amit a falvakon tapasztalható súlyos rendőrhiány megoldására szerveztek. 

rendorseg_kr_3_b

A meghirdetett negyvennyolc helyre több mint háromszázan iratkoztak be. Közbiztonsági járőröket verbuváló kampányát április elején hirdette meg az országos rendőr-főkapitányság: április 8-áig Románia-szerte 1853 betöltésre váró helyre lehetett iratkozni, bizonyos feltételeknek megfelelve, bárkinek. Országos szinten tizennégyszeres a túljelentkezés, határidőig 26 035 személy iratkozott be az egyes megyék főkapitányságain. A Gorj megyei Runcu községben jelentkeztek a legtöbben: az egyetlen meghirdetett helyet 135 személy szeretné megkaparintani.

A Hargita megyében jelentkezettek listáját szombaton tette közzé a megyei rendőr-főkapitányság. Mint ebből kiderül, a 39 községben betöltésre váró 48 helyre 320-an iratkoztak. A legnagyobb érdeklődés a gyergyószéki vidéki őrsök helyei iránt mutatkozik. Érdekesség, hogy a külsősök toborzásával párhuzamosan zajlott belső újrafelvételi kérelmek szerint egy, korábban rendőrként szolgáló személy visszatérne az állományba, és Kányád község őrsén dolgozna.

Amint a toborzó tájékoztatóanyagában is szerepel, a beiratkozottaknak április 15-éig kell benyújtaniuk a teljes jelentkezési iratcsomót. A vidéki őrsök leendő közbiztonsági járőreinek kiválasztása több lépcsőben zajlik: az előzetes – többek között magasságra, életévre, lakhelyre, állampolgárságra, nyelvismeretre, büntetlen előéletre, politikai függetlenségre vagy gépjárművezetői engedélyre vonatkozó – feltételeknek megfelelő jelentkezők előbb erőnlétiállapot-felmérésen, majd május 14-én egy, hatvan kérdésből álló írásbeli teszten bizonyíthatnak, amit személyes interjú követ.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »