„Túl szép” győzelmet aratott a Craiova a Dinamo felett

„Túl szép” győzelmet aratott a Craiova a Dinamo felett

A Craiova 2-1-re megnyerte hétfő este a vendég Dinamo elleni rangadót az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában és így három pontra megközelítette az összetettben listavezető Steauát (26 pont).

cradin5543_b

A házigazdák edzője, Gheorghe Mulțescu szerint nagyon nagy volt rajtuk a nyomás, de ezzel együtt sikerült irányításuk alatt tartaniuk a játékot. „Ez a győzelem túl szép ahhoz, hogy a játékosokat bíráljuk” – fűzte hozzá a szakember, hozzátéve, számára mindennél fontosabb, hogy támadó szellemben futballozzanak a pályán.

A nyílt sisakos küzdelem után a Dinamót edző Ioan Andone elismerte, hogy „válságban” vannak, szerinte valamiféle sokkhatásnak kell bekövetkeznie, hogy kizökkenjenek a sikertelenségi szériából. Az immár egy hónapja nyeretlen bukaresti alakulat (16 pont) már csak a 8. helyen áll az összetettben, még az a Kolozsvári CFR (17 pont) is megelőzi őt, amelyik a szezont hat pont levonásával kezdte.

A Craiova második helyének megerősítéséhez eközben a Temesvári Poli–Viitorul összecsapás is eredménye hozzjtárult, mivel a Bega-partiak 1-0-ás győzelmével Gheorghe Hagi Konstanca megyei alakulata 20 ponttal maradt a harmadik helyen. A Temesvár ugyan kezd magára találni, de a szezon elején rá kirótt mínusz 14 pontos büntetés miatt még mindig csak mínusz 3 ponttal sereghajtó. Az ASA egyetlen ponttal áll a 13. helyen, miközben a Voluntari, a Iași és bajnoki címvédő Astra egyaránt 12 ponttal kullog a 10–12. helyen.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »