„Túl enyhe a fagyállós gazda büntetése”

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint a saját pincéjében, a saját borába fagyállót keverő gazda büntetése bizony „túl enyhe”.

Mégsem kér enyhébb büntetést a fagyállós borosgazdára a vádat képviselő ügyészség. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis visszavonta a vádat képviselő ügyészek fellebbezését, mivel szerintük nem túl szigorú, hanem éppen ellenkezőleg, túlságosan enyhe büntetés a kiszabott hét év börtön.

A Népszabadság információi szerint ezzel indokolta a hatóság azt, hogy visszavonta az ügyészek korábbi, a vádlott büntetésének enyhítését kérő fellebbezését.

Mint ismert, a vádlott érdekében tavaly novemberben nyújtott be fellebbezést a Pest Megyei Főügyészség: a férfit az eredetileg életveszélyt okozó testi sértéssel vádolták, amit a tárgyaláson halált okozó testi sértésre módosítottak.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Amennyiben a rosszullét jelentkezésekor orvoshoz fordult, vagy a családja orvoshoz viszi az „áldozatot”, nem halt volna meg! A borivás és az elhalálozás között napok teltek el. Fordított esetben is ilyen ítélet született volna? Vagyis ha az elkövető lett volna magyar… Kettős mérce el ne hagyj! Egy tanult, szorgalmas magyar ember életét tönkretették ezzel a gyalázatos ítélettel.

Békéscsaba, 2016. április 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Mint nagycsütörtökön Ferenc pápa néhány menekült lábát, olyan igyekezettel próbálja mosdatni a hazai ügyészségi és bírósági vezetők már alig-alig létező szakmai hitelességét a kormánypárti sajtó. Persze minden oka meg is van rá. Elég, ha csak néhány példát említünk az elmúlt hat év szégyenteljes igazságszolgáltatási „eredményeiből”. A tíz életet követelő vörösiszap katasztrófa, az emberi sorsok tucatjait tönkretevő 2006-os rendőri visszaélések, a Hagyó- és a fővárosi perekben született felmentő vagy felmentéssel felérő ítéletek, a megismételt, időhúzásra játszó Biszku-, Szilvásy- és Kulcsár-ügyek mind-mind a magyar jogrendszer, és annak vezetőinek személyes kudarcát jelzik.” (Részlet a Szerecsenmosdatók című cikkből)

 

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »