Tuka: Azok az ukránok, akik eladták szavazataikat, nem követelhetik a tarifák csökkentését

BelföldUkrajna

Azoknak az ukránoknak, akik eladták szavazataikat a választásokon, nincs semmilyen morális joguk ahhoz, hogy bármit is követeljenek a képviselőktől – jelentette ki az ideiglenesen megszállt területek és a belső menekültek kérdéseivel foglalkozó miniszter-helyettes, Heorhij Tuka.

„Drága barátaim, ukrán polgárok, ha Önök képesek hajdináért, vagy 500 hrivnyáért eladni szavazataikat, akkor Önök eladják jövőjüket is, eladják a gyerekeik és az unokáik jövőjét is. Semmilyen joguk nincs ahhoz, hogy követeljék a tarifák csökkentését.” – jelentette ki Tuka a Schuszter Live adásában.

Biztos benne, hogy a választások, amely július 17-én az Ukrajna által nem kontrollált területek hét körzetben lesznek megrendezve nagyon veszélyesek lesznek – írja a RIA Novosztyi.

Emlékeztetőül, a Miniszteri Kabinet korábban, hogy teljesítse az IMF követelményeit, a gázárakat a piaci árakhoz viszonyította: május 1-től eltörölték a kedvezményes tarifákat, amelyek az elmúlt fűtési szezonban voltak érvényben. Ezentúl a lakosság és a vállalatok is egységes tarifa alapján fognak fizetni az elhasznált földgázért, 6879 hrivnyát 1000 köbméterenként. A kormány próbálja majd levenni a kisjövedelmű családok válláról a terhet a  szubvenció révén.

View the full image Heorhij Tuka Forrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »