Tudtad, hogy létezik egy ország amiben szó szerint a víz az úr?

Lazított a venezuelai kormány a néhány hónapja bevezetett energiatakarékossági intézkedéseken, s ennek nyomán véget vetettek az állami szektor mintegy 3 millió alkalmazottja számára áprilisban bevezetett kétnapos munkahétnek.

Luis Motta energetikai miniszter közölte, hogy az ország áramellátásának kétharmadát biztosító Guri erőmű tározójában ismét emelkedni kezdett a vízszint, ennek köszönhetően nőtt az elektromos áramtermelés szintje és enyhíthettek a korlátozásokon. Ennek értelmében a közalkalmazottaknak ezentúl szerdán, csütörtökön és pénteken is fel kell venniük a munkát, viszont munkaidejük csupán délután egyig tart, az iskolák is újra nyitva tarthatnak péntekenként is.

Tisztségviselők azt hangoztatják, hogy az eddigi korlátozások az idei évben tapasztalt súlyos szárazságra adott, kényszerű válaszlépések. Az aszály miatt ugyanis jelentősen lecsökkent a Guri erőmű tározójának vízszintje. Az ellenzék ezzel szemben azt hangoztatja, hogy a problémát az elégtelen mértékű állami beruházások, a korrupció és az alacsony hatékonyság okozza, valamint az, hogy a szocialista kormány nem gondoskodott az alternatív energiaforrások fejlesztéséről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »