Tudorel Toader tragédiája

Tudorel Toader tragédiája

Miközben a világ egyes országainak egyes lakói bele vannak süppedve saját kis problémáikba, Romániában érdekes dolgok történnek.

A parlamenti képviselők egy része ugyanis le akarja váltani Tudorel Toader igazságügyi minisztert. 

Bandika és Ervin épp a Homályos tekintetű homárhoz címzett kocsmában időzött, amikor ezt megtudták. Azon gondolkodtak, mikor lenne érdemes a kerti gyümölcsfák metszését megkezdeni. Viszont a román belpolitika mindig a gyenge pontjuk volt, így a bukaresti törvényhozás rezdülései most is szétcsapták a két jó barát napirendjét. A Tudorel Toader és PSD-ALDE, el a piszkos kezekkel az igazságszolgáltatástól! – címet viselő egyszerű indítványt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 91 képviselője nyújtotta be, az igazságügyi miniszter lemondását követelve. 

Hírdetés

Bandika és Ervin két táborra szakadt. 

Bandika szerint Tudorel Toadert meneszteni kell, hiszen itt az ideje, hogy Tudorel Toader helyett egy olyan szakember kerüljön az igazságügyi miniszter posztjára, akit nem Tudorel Toadernek hívnak. 

Ervin szerint ez nem szakmai érv, Tudorel Toadernek pedig nincs oka sem a lemondásra, sem másra. Bandika azzal vágott vissza, hogy a politikában általában nem a szakmai érvek döntenek, és különben is, Tudorel Toader nyakig benne van abban, hogy Románia kormánya nem hogy nem támogatja az európai legfőbb ügyészi posztra esélyes Laura Corduţa Kövesi megválasztását, de még keresztbe is tesz neki. Mégpedig azzal, hogy Kövesit, a volt korrupcióellenes főügyészt hivatali visszaéléssel, megvesztegethetőséggel és hamis tanúzással gyanúsítják egy Sebastian Ghiţă volt képviselő által tavaly decemberben benyújtott feljelentés alapján. Az elmúlt napokban Kövesi kapta a legtöbb szavazatot az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságában, valamint az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottságában is az európai főügyészi tisztségre javasolt három jelölt meghallgatását követően. Bandika és Ervin aznap hosszan vitatkoztak a Homályos tekintetű homár sarokasztalánál, míg végül úgy döntöttek, az győz, aki többször ki tudja mondani egy perc leforgása alatt, hogy Tudorel Toader. Ervin nyert, mert Bandika nyelve már a hatodik-hetedik Tudorel Toadernél felmondta a szolgálatot a sok laringális tremuláns, vagyis r hang miatt. A mérkőzés után pedig kimerülten úgy határoztak, jövőre halasztják a fametszést, hadd sűrűsödjön be idén a lomb, takarja csak el a terjeszkedő szomszéd innovációjának exkrementumait. 

A szerző a Vasárnap munkatársa 
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »