Tudnivalók a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program pályázatainak szerződéskötéseiről

KOMÁROM. A napokban nyilvánosságra hozták a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program eredményeit. A tegnapi nap folyamán a Széchenyi Programiroda értesítette a sikeres pályázókat a további lépésekről, teendőkről. Erről, a részletes tudnivalókról kérdezzük a Baross Alapítvány ügyvezetőjét, Iván Tamást.

Mire van szüksége a pályázónak, hogy szerződéskötésre kerülhessen sor a Széchenyi Programirodával?

Tudtommal a tegnapi nap folyamán a pályázók megkapták az értesítést a következő lépésekről. Fontos, hogy a pályázók 8 napon belül elektronikusan benyújtsák a 30 napnál nem régebbi cégkivonatot – výpis obchodného registra (csak jogi személy esetében), 30 napnál nem régebbi aláírási címpéldányt – podpisový vzor (csak jogi személy esetében), a képviseletre jogosult személyi igazolványát, valamint a váltót és a finanszírozási mód szállító szerződő fél devizanem adatairól szóló nyomtatványt, amelyeket a pályázók a www.baross-palyazatok.eu weboldalon találnak meg. Ezeket természetesen majd személyesen is bemutatják szerződéskötéskor. Ugyanakkor fontos, hogy elindítsák a kiváltását a különféle igazolásoknak (az adóhatóság, az adott egészségbiztosító, a szociális biztosító és az illetékes helyi önkormányzat 30 napnál nem régebbi igazolásai arról, hogy a pályázónak nincs köztartozása), hiszen legrosszabb esetben ezek kiváltása 30 napig is eltarthat. Természetesen mihelyst sikerült beszerezniük, ezeket is csatolniuk kell a szerződéshez,

Az előbbi dokumentumokat és nyomtatványokat a pályázónak a szerződés aláírásához kell beszerezniük, a különböző igazolásokat pedig akkor kell csatolniuk, mihelyst megkapták őket az adott hátóságtól, biztosítótól, valamint önkormányzattól.

Az előbb említett nyomtatványok, dokumentumok kitöltése néhol fejtörést okozhat a pályázónak. Van-e olyan részlet, amire külön is fel kellene hívni a pályázók figyelmét?

A cégkivonat fordítása esetében nem szükséges, hogy hiteles fordító által történjen, elégséges, ha a pályázó maga fordítja le a dokumentumot és hitelesíti a fordítást a saját aláírásával. Cégkivonatot csak jogi személy esetében lehetséges csatolni.

Hírdetés

Az aláírási címpéldány esetében arra van szükség, hogy a pályázó hitelesítse a saját aláírását közjegyző által. Ez azt jelenti, hogy a pályázó a saját nevével, születési adataival, személyi igazolványszámával, általa képviselt és pályázó cég nevének (IČO, DIČ hozzáírása, ha van) és székhelyének megadásával ellátott dokumentumot hitelesít a közjegyzőnél. Természetesen az aznapi dátummal és saját aláírásával ellátva. Ebben az esetben is csak jogi személy esetében szükséges ezt csatolni.

A finanszírozási mód szállító szerződő fél devizanem adatairól szóló nyomtatvány esetében a pályázónak azt a formát kell kiválasztania, amely módon pályázott. Tehát amennyiben a beszerezni kívánt eszközt/gépet/szoftvert még nem vásárolta meg, akkor a Szállítói előleg finanszírozási módot választja. Amennyiben beszerezte a kívánt eszközt/gépet/szoftvert a pályázati kiírás alatt, úgy az Utófinanszírozási módot választja. Az első esetben a szállító adatait kell megadnia a pályázónak, a második esetben pedig annak az adatait, aki a végső kezdeményezett, tehát aki megvásárolta az eszközt.

A váltó mintán a Kiállító, Kiállítás napja és helye egyértelmű. A váltó esetében, ami fejtörést okozhat a pályázónak, az a devizanem. Amennyiben HUF-ban vásárolja az eszközt, úgy HUF-ban adja meg a megítélt támogatás értékét. Amennyiben EUR-ban, úgy a megítélt támogatást a 2017.10.1-i árfolyamon (1 EUR = 311,23 HUF) át kell váltania. Az esedékességhez 2023.12.31-et kell írniuk, ugyanis eddig az időpontig szükséges, hogy megtartsák és ne idegenítsék el a megvásárolt eszközt/gépet/szoftvert. A Teljesítés helye a Széchenyi Programiroda székhelye, amely cím a váltó mintán is meg van jelenítve. A záradékhoz nem kell írnia semmit a pályázónak. A váltó végén pedig mind jogi, mind pedig természetes személy esetében a pályázó megadja az ott kért adatokat.

A szerződéskötés után a pályázónak 15 napja lesz arra, hogy átutalja a saját önrészét a szállítónak, majd előlegszámla segítségével bemutassa azt a Széchenyi Programirodának.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a pályázóknak, bátran keressék meg a Széchenyi Programiroda bármelyik irodáját. Sikeres ügyintézést kívánok minden pályázónak és remélem, hogy sikerül megvalósítaniuk a céljukat és fejlődni tud vállalkozásuk a támogatás segítségével.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »