Tudjuk, hogy az R7-es melyik új szakaszát adják át először

Tudjuk, hogy az R7-es melyik új szakaszát adják át először

Az utolsó simításokat végzik az R7-es gyorsforgalmi úton, március elején átadják a forgalomnak a a gyorsforgalmi Somorja–Ketelec kereszteződés közti 25,2 kilométeres szakaszát, valamint a D4-es körgyűrű 4,5 kilométeres szakaszát a szóban forgó kereszteződés, és az I/63-as főút között. Az R7-es további szakaszának megnyitására Somorja és Egyházgelle között még egy kicsit többet kell majd várni.

Személyesen is végigjártuk Érsek Árpád közlekedési miniszterrel az R7-es gyorsforgalmi út kész szakasz, 25,2 kilométeres szakaszát. Az úton már csak az utolsó simításokat végzik, kihelyezik a zajelterelő falakat, teherautók egy helyen már kiszállították a közlekedési táblákat, így ezek felszerelése is hamarosan befejeződik, és lassan végeznek az út menti kerítések felszerelésével is. „Én örülök, hogy ezt a projektet, melynek kezdetén tíz évvel ezelőtt én is jelen voltam, hamarosan befejezzük és átadhatjuk a forgalomnak. A Ketelec és Somorja közti szakaszon már úgymond csak az adminisztratív munkálatok vannak hátra, s az utat, amely úgy gondolom már így is jelentősen megkönnyíti a sofőrök életét, megnyithatjuk” – mondta tegnap lapunknak Érsek.

Hírdetés

A projekt ezen szakasza zökkenőmentesen zajlik ugyanúgy, mint az új Duna-hídon. Azt, hogy mi lesz a problémás közel fél kilométeres sztrádaszakasszal, melynek statikai problémái vannak, egyelőre nem tudni. „Mi a részünkről minden ellenőrzést elvégeztünk, jelenleg a kivitelező oldalán pattog a labda. 90 napja van, hogy eltávolítsa a hiányosságokat, ellenkező esetben már nem lesz más lehetősége, mint lebontani a szakaszt és saját költségekre újraépíteni azt” – pontosított Érsek. A D4R7 Construction konzorciumhoz tartozó Ferrovial Agroman Slovakia képviselője, Jorge Sanz Bravo nem akart konkrétan válaszolni arra a kérdésre, mi lesz a problémás szakasz sorsa. „Szorosan együttműködünk a közlekedési tárcával a probléma megoldásán” – ismételte meg több alkalommal azzal, hogy a szakasz építése során anyagot engedéllyel rendelkező beszállítóktól vásárolták. A minisztérium mérései igazolták, hogy az ötszáz méteres útszakasz alapozása nem fogja elbírni a forgalmat, a statikájával vannak gondok.

További részleteket a holnapi nyomtatott Új Szóban olvashatnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »