Tucatjával mond fel a személyzet az Arad Megyei Sürgõsségi Kórházban

Tucatjával mond fel a személyzet az Arad Megyei Sürgõsségi Kórházban

Közzétette az Arad Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a személyzet létszámára vonatkozó adatokat: a koronavírus-járvány közepette negyven alkalmazott kérte a nyugdíjazását vagy a munkaszerződése felbontását, 127-en pedig betegszabadságra mentek.- – írja az Aradi Hírek.

A lap beszámolója szerint az intézmény létszámgondokkal küzd, továbbá kétségbe vonható módon kezelték a halál- és a fertőzésgyanús eseteket is. A kórházban villámlátogatást tett szerdán Nelu Tătar egészségügyi miniszter is.

A kórház vezetősége szerint eddig negyvenen (akik közül 31-en egészségügyi dolgozók, abból 14 orvos) kérte a munkaszerződése felbontását, illetve a nyugdíjazását. Ezenkívül 127-en mentek betegszabadságra.

Hírdetés

A Digi24.ro-nak nyilatkozó Carmen Leucuța kórházmenedzser elmondta, hogy hogy a fertőző osztályon egyetlen orvosunk sincs már, a tüdőrészleg orvosai látják el az ottani feladatokat.

A kórháznak 371 orvosa, 315 rezidens orvosa, 985 asszisztense, 387 ápolója és 64 beteghordója van , akik a különböző osztályokon, a város különböző pontjain teljesítenek szolgálatot – írja a lap. (Aradi Hirek/hírszerk.)

Nyitókép: Special Arad


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »