Tschüss-Kultur: Svédország bírósághoz fordul, ha nem fogadunk vissza bevándorlókat

MTI nyomán

Hirtelen nagyon fontosak lettek a nemzetközi kötelezettségek, igaz, a határvédelem – számukra – most sem tartozik közéjük.

Svédország bírósághoz fog fordulni, ha Magyarország nem tartja be a dublini előírásokat, és nem fogadja vissza azokat a menedékkérőket, akiket a magyar hatóságok regisztráltak elsőként az Európai Unióban – közölte Morgan Johansson svéd igazságügyi miniszter.

Ne azt nézzék, amit mondanak, hanem amit tesznek

Mint ismert: Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország – levelet küldött az Európai Bizottságnak, arra kérve az uniós intézményt, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy Magyarország betartsa a dublini szerződésben foglaltakat.
    
Johansson ezzel kapcsolatban egy svéd rádiónak elmondta, hogy a héten levelet kaptak Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztostól, aki leszögezte, Magyarországnak be kell tartania a dublini szabályokat, amelyek értelmében a magyar hatóságoknak kell elbírálniuk azoknak a menedékkérelmét, akiket először Magyarországon regisztráltak, de utána továbbutaztak más tagállamokba – írta az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál. Stockholm pedig kész eljárást indítani Magyarország ellen az Európai Unió Bíróságán – mondta el Johansson.

Tegyük hozzá, Avramopulosz hazája, Görögország “felejtett el” regisztrálni, a magyar határvédelmet pedig pont Svédország szidta az egyik leginkább, ám most nagyon úgy tűnik, mégsem mindegyik bevándorlóból lesz menő svéd ügyvéd és agysebész.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »