Trump volt tanácsadóját sem kíméli

Trump volt tanácsadóját sem kíméli

Tízmillió dollárt (több mint 2,8 milliárd forintot) követel egykori választási tanácsadójától Donald Trump, az amerikai republikánusok várható elnökjelöltje, mert megszegte munkaszerződésének titoktartási kötelezettségre vonatkozó pontját – jelentette a CNN hírtelevízió csütörtökön.

Trump választási irodája hamis információk terjesztésével is vádolja Sam Nunberget.

A felek egyelőre peren kívül próbálják meg elintézni nézeteltérésüket, de Nunberg jogi úton, a nyilvánosság bevonásával szeretné megoldani az ügyet. Ennek érdekében a férfi szerdán több dokumentumot juttatott el egy New York-i bíróságra.

Az ingatlanmágnás azzal vádolja Nunberget, hogy ő szivárogtatta ki a New York Post című amerikai lapnak a Trump-kampány akkori vezetőjének, Corey Lewandowskinak szóvivőjével, Hope Hicksszel folytatott egyik beszélgetését, amit a tanácsadó tagad.

Nunberg szerint a Trump-kampány az ellene folytatott hadjárattal próbálja leplezni a Lewandowski és Hicks közötti szerelmi szálat. Nunberget 2015 augusztusában bocsátották el a Trump-kampányból, miután kiderült, hogy 2007 és 2008 között rasszista megjegyzéseket tett Facebook-profilján Barack Obama amerikai elnökre és Al Sharpton afroamerikai tiszteletes, jogi aktivista és tanácsadó lányára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »