Trump szerint Hillary Clinton játszhatott össze az oroszokkal

Mikroblog-bejegyzésében – amelyet az MTI szemlézett – az amerikai elnök több kérdést felvetve azt sugalmazta: volt vetélytársa és a Demokrata Párt fizethetett oroszoknak, hogy rá nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó dossziét állítsanak össze. Donald Trump ezzel arra a dossziéra utalt, amelyet egy washingtoni cég megrendelésére Christopher Steele volt brit hírszerző állított össze, s amely eddig nem bizonyított adatokat és információkat tartalmaz róla.

Hírdetés

„A demokraták által fizetett dossziét a Trump-kampány elleni kémkedésre használták fel. Vajon az FBI igénybe vett-e hírszerzési eszközöket a választás befolyásolására?” – tette fel a kérdést az elnök.

A Trump által említett dossziét a Fusion GPS nevű washingtoni cég rendelte meg Christopher Steele-től, először a Donald Trump elnökjelöltségét ellenző néhány republikánus adományozó megbízásából, majd amikor már egyértelmű volt, hogy Trump lesz a republikánus elnökjelölt, a Clinton-kampánynak dolgozó ügyvédi iroda és az Országos Demokrata Bizottság – a Demokrata Párt vezetése – „vette át”, illetve fizette a továbbiakban a Fusion GPS munkáját.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »