Trump szerint Clinton zsarolja a főügyészt

Trump szerint Clinton zsarolja a főügyészt

Az FBI igazgatója szerint nem követett el törvénysértést Hillary Clinton, amikor magánlevelezésén keresztül továbbított szigorúan titkos dokumentumokat. Washingtoni meghallgatásán az FBI igazgatója azt mondta: Hillary Clinton és stábja gondatlan volt, de nem bizonyítható, hogy szándékosan szegték meg a biztonsági szabályokat.

A washingtoni törvényhozás előtt kellett magyarázkodnia az FBI igazgatójának. A Szövetségi Nyomozó Iroda nem javasolt vádemelést a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton ellen, noha bebizonyosodott, hogy külügyminiszterként megszegte a biztonsági előírásokat. Legalább 100 alkalommal küldött a magán e-mailjéről szigorúan titkos anyagokat.

„Arra van bizonyítékunk, hogy nagyfokú hanyagság történt, de arra nincs elegendő bizonyítékunk, hogy külügyminiszterként Hillary Clinton, vagy azok, akikkel levélben kommunikált, tudtak volna arról, hogy amit csinálnak, az törvénybe ütköző. Én pedig úgy gondoltam, hogy nem lenne olyan ügyész a világon, aki ezek alapján elvállalna egy ilyen ügyet” – védekezett az FBI első embere.

A republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump szerint Clinton lefizette az ügyben vizsgálódókat, hogy ne bukjon az elnökválasztáson. Trump felidézte, hogy Hillary Clinton férje, Bill Clinton korábbi elnök a múlt héten találkozott egy repülőtéren az FBI vezetőjével. A hivatalos magyarázat szerint véletlenül futottak össze. A vádemelés nincs még lefutva, a döntés az Egyesült Államokban sem a rendőrségé, hanem az ügyészségé.

„Ne felejtsük el, hogy az FBI csak ajánlást fogalmaz meg a főügyésznek. És Hillary ma azt mondta a tévében, bár tudom, hogy a tévének nem szabad mindig hinni, de Hillary azt mondta, hogy megfontolja, hogy ha elnöknek választják, akkor hivatalban tartja majd a főügyészt. Ez tulajdonképpen zsarolás, nem? Szerintem ez zsarolás. Ha nem emel vádat ellene, akkor megjutalmazza azzal, hogy nem váltja le” – érvelt Trump.

Hillary Clinton azzal védekezett, hogy kényelmesebb volt a privát e-mailjét használni, mert annak segítségével okostelefonról is intézhette hivatali levelezését. Azt ígérte, ha elnöknek választják, nem követ el ilyen hibát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »