Trump szerint az EU-n kívül is van élet az Egyesült Királyság számára

Trump szerint az EU-n kívül is van élet az Egyesült Királyság számára

A republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump egy interjúban azt fejtegette, hogy Nagy-Britanniának “jobb lenne” az Európai Unión kívül.

A Fox televíziónak adott pénteki interjújában a milliárdos üzletember ugyanakkor hangsúlyozta, hogy véleménye nem “ajánlás”, hanem csak “úgy érzi”, hogy a briteknek az Unióból történő kilépésre kellene szavazniuk a június 23-án esedékes referendumon. “Személy szerint úgy gondolom, hogy az Egyesült Királyságnak jobb lenne az Európai Unió nélkül.


Trump szerint érdemes megfontolni az egérutat

“De ezzel nem ajánlom mindezt, hanem csak így érzem” – fogalmazott. “A döntést maguknak kell meghozniuk” – tette hozzá. Az üzletember hangoztatta, hogy jól ismeri a szigetországot, vannak beruházásai is ott.

Trump az európai "menekült"válságot “rettenetesnek” nevezte, de szerinte az Európai Unió is sokat tett a helyzet rosszra fordulásáért.

A Brexit, vagyis Nagy-Britanniának az unióból történő esetleges kilépése foglalkoztatja az amerikai politikai életet. Barack Obama elnök áprilisban – amikor európai körútján látogatást tett Londonban is -, azt a véleményét fogalmazta meg, hogy Londonnak az unióban kellene maradnia, az uniós tagság ugyanis szerinte nagyobb szerepvállalást tesz lehetővé a világpolitikában is.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »