Trump szép nevű orvosa szerint kiváló a jelölt egészségi állapota

A republikánus elnökjelölt kampánya tette közzé a részletes orvosi jelentést, amely szerint Donald Trump legutóbbi általános vizsgálatára a múlt pénteken került sor, s a leletek szerint az üzletember kiváló egészségnek örvend. A vizsgálatokat az a Harold Bornstein végezte, aki 36 éve Trump orvosa.

A Trump-kampány közleményben tudatta, hogy a vizsgálat valamennyi részletes eredményét nyilvánosságra hozza, s ebből kiderül, hogy Trump “egészsége kiváló és megvan az ereje ahhoz, hogy megszakítás nélkül végigvigyen egy példa nélkül álló és nehéz kampányt, – ami még ennél is fontosabb – ellássa az Egyesült Államok elnökének különlegesen megterhelő munkáját”.

Trump egyébként csütötökön este szerepel a CNN hírtelevízió “Dr. Oz show” című híres műsorában, amelynek szerkesztő-műsorvezetője, Dr. Mehmet Oz az egészségi állapotáról kérdezi a republikánus elnökjelöltet.

A műsort felvételről sugározzák, a felvétel szerdán este készült, és sok információ már kiszivárgott róla. Például az, hogy Trump milyen diétát követ, hogy nem végez rendszeres testmozgást (kivéve a golfot), s hogy az utóbbi időkben csökkent a koleszterinszintje is.

A műsorban Trump nemcsak a sajt egészségéről beszél, hanem a többi között a zikavírus elleni küzdelem fontosságáról és új, családpolitikai javaslatairól. Közben a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton csütörtökön visszatért a kampányba, és Észak-Karolinába indult Az elmúlt három napban, amíg otthon lábadozott, a férje, Bill Clinton volt elnök kampányolt intenzívebben – mintegy Hillary Clinton helyett is -, ám sajtójelentések szerint Bill Clinton már nem a régi (Colin Powell szerint viszont nagyon is az).

A héten Kaliforniában és Nevadában kampányolt a felesége mellett, s a Politico című lap idézi a Demokrata Országos Bizottság (DNC, a párt vezető szerve) egyik neve elhallgatását kérő tagját, aki szerint Bill Clintontól “kedves, hogy eljött, de jelenleg csak egyetlen ember képes érdemben kampányolni (Hillary helyett): Barack Obama elnök”.

A DNC tagja azt is hozzátette: “Amikor az ember meglátja Bill Clintont, akkor elsőként nem Hillary Clinton és a jövő jut az eszébe, hanem a volt elnök és a múlt”.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »