Trump: óriási recesszió előtt állunk

Trump: óriási recesszió előtt állunk

Nagyon masszív recesszió előtt állunk, a mostani egy nagyon rossz időszak a tőzsdei befektetésre – mondta Donald Trump, republikánus elnökjelölt-aspiráns.

Trump szerint az amerikai gazdaság helyzetéről kialakult látszat több szempontból is csalóka. Az üzletember szerint az Egyesült Államokban egy gazdasági-pénzügyi buborék alakult ki; amint ez kidurran, egy masszív recesszió köszönt be. Az elnökségre pályázó Trump szerint azonban nem csak a megfelelő alapok nélküli, a Fed miatt a hitelpiacon és az állami beavatkozások miatt a reálgazdaságban kialakult kegyelmi állapot a csalóka, de a kormány által közreadott gazdasági mutatószámok sem tükrözik a valóságot.

A munkanélküliség sokkal magasabb, mint ahogy amire a nyilvánosságra hozott adatokból következtetni lehet – állítja Trump, aki szerint a hivatalosan bevallott 5 százalék helyett a valóság sokkal inkább a 20 százalék körüli értékeknél lehet. A legújabb, öt százalékos állástalansági adatot azért „hamisították meg”, hogy a kormányt, és elsősorban Obamát jó színben tüntessék fel.

Trump szerint a programjában erre, ahogy a magas amerikai államadósságra is kínál megoldást. Utóbbit 8 éven belül teljesen megszüntetné – nyilatkozta most.

Pápai Csaba
888.hu / Bloomberg


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »