Trump nem büntetné Oroszországot – Feloldhatják a szankciókat

Trump nem büntetné Oroszországot – Feloldhatják a szankciókat

A leköszönő Obama-adminisztráció újabb szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben, azt RT.com szerint Donald Trump megválasztott elnök azonban nem menne ilyen messzire.

“Az életnek mennie kell tovább” pláne, hogy “senki sem tudja, mi is zajlik pontosan”

– így reagált Trump arra a felvetésre, miszerint a jelenlegi amerikai kormányzat újabb szankciókkal sújtaná Oroszországot, amiért az állítólagos hírszerzési értesülések szerint kibertámadásokkal avatkozott be az amerikai választások kimenetelébe.

Hírdetés

A leendő elnök hozzátette, hogy szerinte a mai digitalizált világban nehéz nyomon követni, hogy pontosan mi zajlik a kibertérben és a megfelelő biztonságról még ennél is nehezebb gondoskodni.

Az orosz külügyminisztérium abbéli reményének adott hangot, hogy a hamarosan felálló Trump-adminisztráció feloldja a korlátozásokat, amennyiben Obamáék tényleg életbe léptetnék azokat.

Oroszország abban is bízik, hogy a leendő elnök – megfogadva Henry Kissinger javaslatát – a korábbi szankciók feloldását is célszerűnek tartja majd, hiszen azok “hátráltatják a két ország együttműködését”.

Az Obama-kormányzat továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy az elnökválasztás végeredménye csak orosz hackertámadásoknak köszönhető és ezzel Oroszország megsértette az Egyesült Államok szuverenitását.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »