Trump nagy sétát tett Floridában, hogy felmérje a károkat: Képek!

Trump nagy sétát tett Floridában, hogy felmérje a károkat: Képek!

Az elnök a vihar által erőteljesebben sújtott nyugati partvidéken tesz körutat. Fort Myersban csatlakozott hozzá az állam kormányzója, Rick Scott, aki tájékoztatást adott a kialakult helyzetről.

Donald Trump amerikai elnök sajtóértekezletet tart a washingtoni Fehér Ház déli szárnyának épülete előtt Forrás: MTI

A kormányzó elmondta: a 34 fokos hőséggel és a fullasztóan magas páratartalommal küszködő Floridában 2 millió 700 ezer lakásban még mindig nincs áram, az államnak sürgős és jelentős segítségre van szüksége az újjáépítéshez.

Trump kijelentette: a legfontosabb az áramszolgáltatás helyreállítása. Megköszönte a szövetségi katasztrófaelhárítási hivatal (FEMA) és a parti őrség gyors és szakszerű munkáját, nagyon sikeresnek nevezve Scott kormányzót, arra ösztökélte őt, hogy induljon jövőre a szenátusi választásokon.

Donald Trump amerikai elnök sajtóértekezletet tart a washingtoni Fehér Ház déli szárnyának épülete elõtt Forrás: MTI

Fort Myersből az elnök, az alelnök és a kormányzó a csaknem teljesen romokban heverő Naples városba látogatott. „Szeretjük az ittenieket és segíteni fogunk” – mondta az őt köszöntő floridaiaknak Trump.

Ezután a segélymunkásokkal együtt szendvics-csomagokat és banánt osztott az alelnökkel együtt, később pedig a város egyik romos negyedébe indult.

Donald Trump amerikai elnök (k) és felesége, Melania Trump (j2) az Irma hurrikán által sújtott Florida állambeli Naplesben tesz látogatást Forrás: MTI

Az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint sokan kiáltották oda neki: „Tedd ismét naggyá Amerikát!”. Trump azzal válaszolt: „Száz százalékig mellettetek vagyok”. Donald Trump ígéretet tett arra, hogy nemsokára visszatér Floridába.
Az elnöki pár és az alelnök késő délután visszaindult Washingtonba.

Közben bejelentették: Florida két fő országútját ismét megnyitották a forgalom előtt, mindkét úton óriási a zsúfoltság. A vihar elől elmenekült floridaiak áradata tart hazafelé.

Donald Trump amerikai elnök (k) és felesége, Melania Trump (b2) az Irma hurrikán által sújtott Florida állambeli Naplesben tesz látogatást Forrás: MTI

A hurrikánból trópusi viharrá csendesült Irma csütörtökön délután Georgia államot is elhagyta, Nathan Deal kormányzó utasítására megkezdődött a károk számbavétele. A vihar csütörtökön Dél-Karolinában pusztított.

Texas állam kormányzója, Greg Abbott csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Harvey hurrikán Texasban több mint 80 halálos áldozatot követelt. Abbott elmondta: végleges adatok sem a halálos áldozatok számáról, sem a károk nagyságáról nincsenek.

Donald Trump amerikai elnök (j2) és Mike Pence alelnök (j) az Irma hurrikán által sújtott Florida állambeli Naplesben tesz látogatást
Forrás: MTI

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »