Trump “Nagy és páratlan bölcsességében” megfenyegette Törökországot

Trump “Nagy és páratlan bölcsességében” megfenyegette Törökországot

Donald Trump amerikai elnök megfenyegette Törökországot. Kijelentette, ha Ankara valami olyasmit követ el, ami számára elfogadhatatlan, tönkre teszi a török gazdaságot.

„Ahogy azt már korábban is határozottan kijelentettem, most megismétlem: ha Törökország olyasmit tesz, amit én a nagy páratlan bölcsességemben elfogadhatatlannak ítélek meg, teljesen tönkre teszem és elpusztítom a török gazdaságot. Törökországnak Európával és másokkal együtt kell vigyázniuk az IÁ elfogott harcosaira és családjaikra. Az Egyesült Államok sokkal többet tett, mint amit bárki bármikor várt volna, ideértve az ISIS Kalifátus 100 százalékának elfoglalását. Itt az ideje, hogy a régióban másik, néhányan nagy gazdagságban, megvédjék a saját területüket. AZ USA NAGYSZERŰ!”

írta Trump a twitteren.

Hírdetés

Az amerikai haderő hétfőn elkezdte kivonni katonáit Északkelet-Szíria kurdok által ellenőrzött területéről, mert, ahogy azt Törökországország korábban már jelezte, a török hadsereg hadműveletekbe kezd, hogy kiszorítsa a térségből a kurdokat, és a területén élő 3,6 millió szír menekültet telepítse be az így létrehozandó biztonsági zónába. Ezzel az USA gyakorlatilag magára hagyta az Iszlám Állam elleni harcban legfontosabb szövetségesének bizonyult kurdokat.

As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over… — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 7, 2019

Amerika kivonja csapatait Északkelet-Szíriából, szabad az út a török hadművelet előtt

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »