Trump most Bill Clinton nőügyein lovagol

Trump most Bill Clinton nőügyein lovagol

Sokadjára is nekitámadt riválisának Donald Trump. A republikánus elnökjelölt-aspiráns ezúttal Bill Clintont, Hillary Clinton férjét, korábbi elnököt nevezte a „valaha élt legnagyobb nőzaklatónak”. Közben megszólalt az amerikai elnökválasztási ügyben a mexikói elnök is: Enrique Pena Nieto azt mondta, mindegy, ki lesz az Egyesült Államok elnöke, a jó viszonyt és egymás tiszteletét fenn kell tartani.

Nem érdekli Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiránst Donald Trump újabb szóbeli támadása. A republikánus rivális a hétvégén hozta elő Clintonék családi életét és Bill Clinton hűtlenségét. „A kampányomat folytatom, nem ellene indulok. Ezt megteszi ő helyettem is. Én a saját kampányommal vagyok elfoglalva, hogy mit akarok csinálni elnökként, miért állok ki, miért álltam ki mindig is, és amiről azt hiszem, hogy változást fog hozni az ország polgárainak” – hangoztatta a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Trump „minden idők legnagyobb nőzaklatójának” nevezte a korábbi elnököt, Bill Clintont szombaton Spokane-ben. „Hillary kényszerítő volt, és borzalmasan kezelte ezeket a nőket. Emlékezzenek erre, ezek közül a nők közül néhányan meg lettek semmisítve, és nem Bill által, hanem Hillary Clinton volt az, aki bántotta őket, miután mindennek vége lett. Emlékezzenek erre” – jelentette ki Trump.

Az Ipsos januári felmérése szerint a demokraták 68, míg a republikánusok 50 százaléka vélte úgy, hogy Bill Clinton korábbi félrelépése semmilyen hatással nincsen a jelenlegi kampányra.

A demokraták még versenyben lévő másik elnökjelölt-aspiránsa úgy látja, hogy Donald Trump sosem lesz elnök. „Donald Trump nem lesz az Egyesült Államok elnöke. Nem lesz, mert minden felmérésben verjük őt, 12, 15, 20 ponttal. Nem lesz elnök, mert az amerikai emberek nem hiszik azt, amit ő, hogy adót kellene csökkentenünk a milliárdosok számára, és hogy nem kéne a társadalombiztosításon javítani, és hogy nem kéne felemelni a minimálbért 7 dollár fölé” – mondta Bernie Sanders.

Bár Sanders legyőzte Clintont Indianában, még mindig 800 szavazattal kevesebbje van, mint a volt first ladynek. Június elején hat újabb államban voksolnak a demokraták, köztük Kaliforniában is.

Mexikóban az elnök közben kijelentette: bárki nyerje is az amerikai elnökválasztást, a mexikói kormányzat megegyezésre akar jutni vele. A republikánus elnökjelölt-aspiráns, azaz néhány napja már elnökjelölt Donald Trump az egész kampányát javarészt Mexikó-ellenességére építette, és többször is kijelentette, falat kíván felhúzni a határra, hogy távol tartsa a drogokat és a bevándorlókat.

„Mint a mexikói társadalom tagjai néha nem értünk egyet néhány diszkriminatív kijelentéssel. Ezek kétségtelenül ártanak azoknak a Mexikó és az Egyesült Államok közötti kapcsolatoknak, amelyeket az elmúlt évtizedekben építettünk” – nyilatkozta Enrique Pena Nieto.

Trump a fal építésén kívül megdrágítaná a mexikóiak vízumát és határátlépési díját, hogy ebből fedezzék a határra felépítendő fal költségeit. A republikánus jelölt szerint Mexikó nemi erőszakolókat és drogfutárokat küld az Egyesült Államokba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »